STUDIO LOCATIE

PLATTEGROND

Eva Klee

Webstudio Susanne Hepfinger in het Zuid-Duitse Frasdorf ten zuiden van München, waar zij later ook haar opleiding tot handweefster volgde. Deze opleiding heeft zij in 1989 afgerond. Bij de diploma-uitreiking werd Eva met een gouden medaille onderscheiden. Door haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag raakte het weven een tijd op de achtergrond, maar in 2016 verwezenlijkte zij een langere tijd gekoesterde wens: het opzetten van een eigen handweverij.

Ik spreek Nederlands, Duits en Engels en hecht grote waarde aan een snelle, heldere en open communicatie.

Mijn handweverij is gevestigd in de voormalige scheepsbouwloods op de NDSM-werf, een parel van Amsterdam op het gebied van stadsontwikkeling, kunst en cultuur.

Al op elfjarige leeftijd nam Eva Klee het Zweedse weefgetouw van haar moeder over, weefde placemats, tafellopers, vloerkleden en vrolijke stoffen en veranderde haar kinderkamer in een textiel walhalla. In de schoolvakanties hielp zij bij de weefcursussen in Webstudio Susanne Hepfinger in het Zuid-Duitse Frasdorf ten zuiden van München, waar zij later ook haar opleiding tot handweefster volgde. Deze opleiding heeft zij in 1989 afgerond. Bij de diploma-uitreiking werd Eva met een gouden medaille onderscheiden. Door haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag raakte het weven een tijd op de achtergrond, maar in 2016 verwezenlijkte zij een langere tijd gekoesterde wens: het opzetten van een eigen handweverij. Ik spreek Nederlands, Duits en Engels en hecht grote waarde aan een snelle, heldere en open communicatie. Mijn handweverij is gevestigd in de voormalige scheepsbouwloods op de NDSM-werf, een parel van Amsterdam op het ebied van stadsontwikkeling, kunst en cultuur. Atelier Zwijntje

Atelier Zwijntje

www.evaklee.nl