X

Kunststad met een grote K

Art City NDSM is een non-profit stichting die kunstenaars, ambachtslieden en andere creatieven met een studio in De NDSM Kunststad of op de werf support.

Onder de bezielende leiding van Sarah Payton organiseert Stichting Art City NDSM onder andere de jaarlijkse dag NDSM Open. Verder ondersteunt zij, in samenwerking met anderen, artistieke initiatieven op de werf en in de loods.

Enkele voorbeelden die momenteel te zien zijn in de NDSM Loods zijn: C-CHAIN CARPET, (N)IETS en FOCUS.

C-chain Carpet is een (semi) permanente installatie van het kunstenaarscollectief WE MAKE CARPETS: momenteel te zien op het binnenplein van de NDSM Loods. Dit kleurrijke “tapijt” is gemaakt van ca. 55.000 plastic C-chain links. Het kunstwerk is free-hand ter plekke gemaakt, zonder ontwerptekening. Het representeert de functie van de NDSM kunststad, waar kunstenaars, ambachtslieden en andere creatieven 24/7 samen werken en creeëren.

Het kunstwerk IETS/NIETS van Henk Schut:  hangt hoog tegen de monumentale stalen balken in de Noordstrook. Het witte neonlicht knippert en verandert daarbij van boodschap: het ene moment ‘niets’ en het volgende ‘iets’. Ook de zwevende roeiboot (As We Speak, 2016) met negen meter lange roeispanen is van Henk Schut.

FOCUS van Jeroen Bisscheroux en Michiel Voet: is te zien aan de zuidgevel van de NDSM Loods. Het kunstwerk gaat de spiegel van de ziel: het oog. Het oog tuurt, kijkt en staart in verwondering naar de transformaties van de stad.

Voor het aanmelden voor de nieuwsbrief of meer info over Stichting Art City NDSM, mail: info@artcityndsm.nl.

Previous slide
Next slide