X

Wist je dat de NDSM Loods met bijna 1.400 zonnepanelen één van de grootste zonnedaken in Amsterdam is?

Stichting Kinetisch Noord (SKN) is in 2000 opgericht om de voormalige NDSM te ontwikkelen tot een centrum voor kunst, cultuur en ambachten; onder andere door het realiseren van een culturele broedplaats. Daarnaast wil SKN de NDSM Loods te laten fungeren als locatie voor publieksgerichte activiteiten. De stichting beoogt dit te doen op een manier die duurzaam is voor mens en milieu.

In 2018 zijn er in samenwerking met Greenspread bijna 1.400 zonnepanelen op het dak van de monumentale NDSM Loods geplaatst. Het PV systeem heeft een vermogen van 402,6 kilowattpiek.

Hiermee wordt voorzien in ongeveer de helft van de jaarlijkse energiebehoefte van de loods. Voor de andere helft heeft SKN een contract via de coöperatie NDSM Energie, waar zij lid van is. NDSM Energie heeft als doelstelling om door te pionieren en te innoveren van de NDSM (en de hele noordelijke IJ-oever) het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te maken. SKN levert op deze manier niet alleen groene stroom aan haar gebruikers en aan het net, maar koopt ook 100% groene stroom uit Europa in.

Bekijk live de opwek van de zonnepanelen hier.

Previous slide
Next slide