STUDIO LOCATIE

PLATTEGROND

Jorke Schaling

In 1977 wordt de Edelsmederij als eerste Edelsmederij in Nederland gestart. Het oude ambacht van de goudsmid wordt in dit nieuwe bedrijfsconcept verbonden aan Kunst & Vormgeving waarbij de unieke sieraden, zonder tussenkomst van de juwelier, aan het publiek worden aangeboden. De hiervoor bedachte merknaam wordt “Edelsmederij”.

Het creatieve werk van de edelsmid wordt uitgeoefend in een open en directe relatie met de opdrachtgever. Het doel is het ontwerpen en vervaardigen van sieraden met een bijzonder en kunstzinnig karakter. De sieraden dienen iets toe te voegen aan de persoon. De sieraden moeten niet alleen sieren maar ook op een natuurlijke wijze bij iemand passen.

Naast goud en zilver wordt gewerkt met titanium, staal, platina, palladium en tantalum. Diamanten en gekleurde edelstenen worden in al hun slijpvormen verwerkt en gezet in sieraden. De mogelijkheid bestaat om ideeën en opdrachten van klanten vorm te geven en uit te werken.

Het atelier van Jorke beschikt over een zeer uitgebreide werkplaats met gereedschappen uit vervlogen tijden tot de modernste machines en technieken van nu.