STUDIO LOCATIE

PLATTEGROND

Joost Habing – Buro Kees

Buro Kees sinds 2002 Ik ben begonnen met de designacademie in Eindhoven en toen overgestapt naar Kunstgeschiedenis aan de VU. Na mijn afstuderen heb ik nog twee jaar hout- en meubileringscollege gedaan. Vanaf 2003 is Buro Kees gevestigd op de NDSM-werf. Ik ben begonnen meubels te maken bij particulieren. Ook deed ik veel maatwerk voor tentoonstellingen en beurzen. Door mijn kunsthistorische achtergrond zit m’n netwerk vooral in de kunstwereld. Maar tegenwoordig werk ik voornamelijk voor festivals, uitgeverijen, theaters, galeries.

Op dit moment ontwerp retail specials. Dat is superleuk om te doen. Ik hou er van als mensen met een open vraag komen. Bijvoorbeeld: een uitgeverij die door de Bijenkorf wordt uitgenodigd om een maand lang een opvallende “special” neer te zetten.

De decors voor de jeugdtheaterschool zijn ook een feest om te bedenken. Daar mag ik ook “los”. De laatste keer heb ik een enorme boom voor hen gemaakt.

Ieder jaar maak ik in elk geval één autonoom, ludiek werk of een installatie voor een festival.

Mijn talent: ideeën! Ik werk ook niet met één speciaal materiaal. Ik voer uit wat ik zelf kan, en alles wat ik niet kan besteed ik uit. Dat is het leuke van de NDSM werf. Waardevolle contacten met collega’s uit diverse disciplines.