Frank le Lay ontwerpt en maakt kostuums, maskers, poppen en decors. Hij leidt Alien Voyagers, een theatergezelschap bestaande uit vier artiesten van verschillende nationaliteiten. Zij spelen fantasievolle voorstellingen op (straattheater)festivals en bij andere evenementen op nationaal en internationaal gebied.

Oprichter is Frank le Lay (Frankrijk), een theatermaker die niet alleen zelf speelt, maar ook alle stelten, decors, objecten, poppen, kostuums en maskers voor zijn shows zelf ontwerpt én maakt.
Hierdoor heeft ‘Alien Voyagers’ een zeer bijzondere en originele stijl die ook vorm krijgt in de uitzonderlijke combinatie van explosieve beweging, subtiele dans en acrobatiek op stelten met poppenspel en grote, mobiele objecten.

‘Alien Voyagers’ presenteert 8 verschillende acts, animaties en shows, die zowel binnen als buiten door 1 tot 4 spelers kunnen worden gebracht.

‘Alien Voyagers’ neemt u mee op reis naar prachtige oorden. Fantastisch mooi of ontzettend komisch, waar u veel verschillende, schitterende wezens zul ontmoeten.”

Website:www.alienvoyagers.nl

no image
Scheeps bouwkade 8
NDSM-Plein 165

At first glance the designs of Annebet can be characterized by bold shapes, humor and graphic elements. But upon taking a closer look, one discovers that the playful objects hide thought through concept.

Annebet finds inspiration in looking at archetypal shapes and the way people use or are used to existing products. By giving this her own interpretation, she creates ambiguous products with a twist.

tt. Neveritaweg 15 – K8 (NDSM)
1033 WB Amsterdam
T: 0031 (0) 6 50748414
M: mail@annebetphilips.com

no image
Scheeps bouwkade 12

Anton der Kinderen is theatervormgever en voert zelf ook uit. Hij maakt vrij werk en werk in opdracht. Opdrachtgevers variëren van theatergezelschappen (locatietheater) tot particulieren en bedrijven. Der Kinderen werkt nauw samen met theatergezelschap Artery. Hij heeft gekozen voor het concept van de NDSM-werf, omdat je dan collegae als buren hebt en samen interessante dingen kunt bedenken. In de toekomst wil hij meewerken om de NDSM-loods overzichtelijker te maken.

Website: www.antonderkinderen.nl

no image
Scheeps bouwkade 12

Het theatergezelschap Artery (Henk Schut en Anne Douqué) maakt projecten waarin theater, muziek en beeldende kunst samenkomen. Iedere kunstdiscipline kan het uitgangspunt zijn van een nieuw project.
Kenmerkend voor Artery is dat de context en het publiek altijd belangrijke overwegingen zijn bij de ontwikkeling van een stuk. Bij bijna alle projecten van Artery zijn andere NDSM-ers betrokken geweest. Artery wil grote en kleine producties maken en een interessante plek worden waar gevestigde kunstenaars samenwerken met nieuw talent.

tel:06-29050003

mobile:020-4700944 06-19634421

email: artery@wanadoo.nl

website: www.artery.nl

NDSM-Plein 67

Als beeldend kunstenaar heeft Okan Akin zich gespecialiseerd in textielkunst, glas-in-lood en fresco’s. Geïnspireerd door de oude Turkse en Islamitische kunst combineert hij traditionele en moderne technieken. Okan Akin woont sinds acht jaar in Nederland en heeft gewerkt in een textieldrukkerij. Ook ontwierp hij glas-in-lood voor de grote moskee in Zaandam en een mozaïek voor een jongerenproject in Zaandam. Hij verwacht dat hij op de NDSM-werf in een bijzondere sfeer kunstenaars van over de hele wereld zal ontmoeten. Door met hen samen te werken wil hij zich als kunstenaar verbeteren. In de toekomst wil hij een tentoonstelling maken waarin hij zijn visie geeft op de traditionele Islamitische kunst, die wij niet kennen. Ook wil hij cursussen textieldrukkunst aan jongeren geven.

tel: 075-6124803

email: okanakin@yahoo.com

NDSM-Plein 47
no image
Scheeps bouwkade 8
no image
Scheeps bouwkade 26
NDSM-Plein 159

Carelain Bergtop wil als gemengde medienne ook kleine initiatieven ondersteunen en fasciliteren. Zij wil in een atmosfeer van hoogstaande kunsten een ruimte bieden waar expirimenten zich welkom voelen om vervolgens op te gaan in de omringende ambities.

Dit onderbouwt zij met behulp van 90m2 in de NDSMloods en noemt het *“Studio B; de Berg van Mohammed’.

Studio B Is een plek waar verschillende disciplines en concepten elkaar moeten kruisen. Waar bands repeteren, theater-gezelschapjes monteren, live internettelevisie zich ontwikkeld (meuktv.org), geluid wordt toegepast of expirimenteel wordt geproduceerd en waar al deze incidenteel elkaar beinvloeden anderzijds een samenwerking aangaan.

Website: www.carelain.nl

NDSM-Plein 151

NDSM-Plein 41

Payton en Teerink maken poëtische documentaires. Hun laatste project, ‘In the shadow of the light’, speelt in New York en gaat over de Godfather van de Avantgarde-film en The Enthology Film Archives, een tegenhanger van Hollywood. Deze film heeft op het Rotterdams Filmfestival gedraaid. Ook namen zij deel aan het Idfa met de film ‘Mojave’, over woestijnbewoners in Amerika.
Payton en Teerink voelen zich thuis op de NDSM-werf: ‘Het draait hier niet om geld maar om creativiteit. In deze wereld word je gedwongen om met geld bezig te zijn, hier is de druk minder groot.’
Toekomst: ‘Als je één keer in de zoveel tijd een project kunt maken waar je achter staat, dan ben je rijk.’

no image
NDSM-Plein 135

Ontwerpbureau Conny Deerenberg Interieur Architectuur is opgericht in 2004. Vanaf 2006 werkt zij als zelfstandige vanuit de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Na een bouwkundige opleiding heeft Conny verder inhoud gegeven aan haar passies bouwen en interieur en heeft zij de ontwerp opleiding “architectonische vormgeving” aan de Rietveld Academie in Amsterdam gedaan. Zij houdt zich bezig met ontwerp opdrachten voor interieur en exterieur, zowel in bestaande bouw als in nieuwbouw.  Bij elke opdracht wordt in goed overleg met de opdrachtgever het programma van eisen vastgesteld. Dit wordt vervolgens vertaald naar een functioneel en helder ruimtelijk ontwerp. Conny houdt van teamwork. De samenwerking met klant, aannemer en specialist is de manier om het project tot een mooi resultaat te brengen.

Mob: 0614448880

Email; conny@cdeerenberg.nl

Website: www.cdeerenberg.nl

no image

ritueel theater

Kunstenaarscollectief olv theatermaker Hetty van Bommel. In het water van het droogdok realiseerde zij het Trouweiland, waar op aanvraag theatrale en officieële huwelijken voltrokken worden door Convoi. Daarnaast vindt op en rondom dit kunstwerk jaarlijks Convoi’s Nacht van de Doden plaats op 1 november.

www.convoiexceptionnel.nl
www.nachtvandedoden.nl
www.trouweiland.nl

NDSM-Plein 45
NDSM-Plein 109

Ik heb veel verschillende werkzaamheden die niet altijd met elkaar te maken lijken te hebben. Dat is echter schijn, voor mijzelf komen ze uit dezelfde bron voort:

‘de fascinatie voor de mogelijkheden die ons lichaam heeft als krachtbron en communicatiemiddel’
We hebben daarvan een enorm potentieel. Bewustwording en gedegen onderhoud van het lichaam én de effecten daarvan op ons mentale welbevinden geven ons de mogelijkheid die voorraad aan te spreken. 

Mijn voorstellingen en workshops beschouw ik als gereedschap binnen dit proces.

Hij danste bij vele gezelschappen in Nederland en is zanger/percussionist in de band Maalstroom.
Hij bezit de tweede Dangraad en een rijks erkende lesbevoegdheid in de Japanse vechtkunst Aikido. Hij is halverwege de Masteropleiding Danstherapie bij Codarts te Rotterdam.

Job geeft trainingen in loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling – en outplacementtrajecten bij De Bouwmeester te Amsterdam. Managementcentrum De Baak en Van Ede & Partners vragen hem regelmatig voor workshops. Ook geeft hij regelmatig workshops voor groepen in het bedrijfsleven. Daarnaast geeft hij les op De Theaterschool te Amsterdam en op het Bernard Lievegoed College for Liberal Arts te Driebergen.

Website: www.dansjobs.com

Eva van der Meer is werkzaam op het gebied van beeldende kunst en vormgeving. Haar disciplines zijn theaterontwerp en decorbouw, muziek, performance, kunstzinnige meubels en interieurs, installaties en muurschilderingen. Ze maakt vrij werk en werk in opdracht. Haar insteek is eenvoud, humor en helderheid. Ze geeft ook kunstles aan kinderen op lagere scholen. Op de NDSM-werf wil ze meer in een team gaan samenwerken, vooral op theatraal gebied.

www.eefinvorm.nl

NDSM-Plein 25

Opdrachtgevers zijn voornamelijk partikulieren en gemeentelijke instellingen. In haar werk geeft zij het gevoel van de opdrachtgever gestalte door esthetiek met hun emotionele symboliek te verbinden: ‘Ik vorm wat mijn klanten in woorden zeggen, zo bouw ik een symboliek voor die mensen op.’ Van Baal wil objecten realiseren die mensen energie en rust geven.
De NDSM-werf straalt voor de kunstenares vrijheid en onafhankelijkheid uit: ‘Je mag hier jezelf zijn.’ In de toekomst ziet zij graag veel meer keramische monumenten in Amsterdam, want keramiek brengt kleur.

Website: www.keramischekunst.nl

NDSM-Plein 101

Eva de Klerk is the initiator and concept developer of the regeneration program for the NDSM Shipbuilding Warehouse which started in 1999 and includes Skatepark Amsterdam, 120 studio’s and work space, a sustainable energy system and the restaurant Noorderlicht.

Working through localized communities in deprived and abandoned areas of Amsterdam she has campaigned and lobbied on behalf of every sector of society to be represented at all levels of regeneration programs be they regional, national or abroad. From hip hop and skateboarders to development of commercial new energy companies, art and crafts markets and housing for both living spaces and studio complexes for artists,

She is currently working as a consultant and inspiration for creative industry and urban development projects in Japan, Morocco, Denmark, Germany and in the West and South-East districts of Amsterdam, The Netherlands.

Krishna Kaur, writer and flim maker: “Eva de Klerk is now one of the leading European experts on helping government and industry form lasting bonds with the needs of ordinary everyday people”

Website: www.evadeklerk.com

no image
Scheeps bouwkade 28
NDSM-Plein 65

Jan verzorgt visuele communicatie t.b.v. klantvraagstukken m.b.t. het over brengen van toekomstige ontwikkelingen als visie, strategie, innovatie, business modellen, reorganisaties, etc.. Dit doet Jan door  tekeningen te maken met de klant(en) & betrokken partijen die inzicht en overzicht geven in het betreffende vraagstuk.

 

mail: jan.selen.sjeng@gmail.com

phone: +31 6 18190364

NDSM-Plein 151

NDSM-Plein 143

KOSMONAUTS ontwikkelt al meer dan 10 jaar internet projecten. Wij ondersteunen graag met onze kennis van websites, webshops, hosting, social media, het ontwerp van uw website en al de overige zaken die met online te maken heeft. We werken ook samen met reclamebureau’s, mediabureau’s of marketingafdelingen om tot een goed resultaat te komen dat aansluit bij de wensen van de klant.

Met KOSMONAUTS haal je een bibliotheek aan kennis over ondernemen op internet in huis. Wij zetten onze kennis in om uw bedrijf te profileren en daarmee het onderste uit de kan te halen. Wij denken met u mee en geven onze eerlijke visie op uw onderneming online. Door onze brede interesse in de nieuwste technieken kunnen wij u telkens weer verrassen met nieuwe ideeën en producte

KOSMONAUTS
tt. Neveritaweg 15 `
K10-K11
1033 WB
Amsterdam
020 4921418

[Website]  www.kosmonauts.nl/

[Facebook]  www.facebook.com/kosmonautsweb

[Linkedin]  nl.linkedin.com/in/jimvanaalst

[Twitter]  twitter.com/#/kosmonautsweb

[WeTransfer]  kosmonauts.wetransfer.com

no image

Theaterplatform PickUp zet zich in voor de ondersteuning van theatermakers en andere creatievelingen bij het realiseren van hun voorstelling of project. Het platform wil kunstenaars de speelruimte bieden om hun concept werkelijkheid te laten worden. PickUp biedt ondersteuning op drie manieren:

Het ondersteunen van podiumkunstenaars door een werkplaats aan te bieden.
De verhuur van verschillende oefenruimtes en theatertechniek.
Het faciliteren of produceren van evenementen op de werf en ver daarbuiten.

Neem contact op met Marc Koolen via www.pickupclub.nl

NDSM-Plein 147

NDSM-Plein 97

Rianne van Duin (1978) is in 2005 afgestudeerd aan de afdeling visuele communicatie van de Design Academy Eindhoven. Sindsdien werkt zij als ontwerper voor diverse opdrachtgevers, waaronder Cinekid, CPNB, Philips, SenterNovem en NPS’ Klokhuis. Daarnaast heeft zij in 2009 haar interactieve kinderboek Jouw Avontuur (zie www.jouwavontuur.nl) in eigen beheer uitgegeven.
Kenmerkend voor Riannes werk zijn vooral interactie en het mixen van uiteenlopende media, materialen, technieken, stijlen en dimensies. Haar uitdaging is om de boodschap in het werk meer een belevenis dan een verhaal te laten zijn. Om dit te bereiken zoekt ze naar een maximale relatie tussen vorm en inhoud van dat wat ze vertelt. Rianne houdt van felle kleuren in heldere beelden en ze zoekt graag onverwachte invalshoeken of ongebruikelijke combinaties. Het meest gelukkig wordt ze van knutselen, handwerk en bijzondere, mooie of gekke boekjes (maken). Riannes favoriete doelgroep: kinderen!

Website: www.riannevanduin.nl

NDSM-Plein 107
no image
Scheeps bouwkade 24
NDSM-Plein 147

NDSM-Plein 161

no image
NDSM-Plein 99

Gentleman we can rebuild him, we can make the worlds first 6 million dollar many.

Industrieel ontwerper Robert Admiraal studeerde af aan de TU in Delft en maakt 3-dimensionale ontwerpen. Onlangs ontwierp hij consumentenproducten zoals een caravan en zaken voor interieurs. Hij werkt graag met moderne produktietechnieken en hoogwaardige duurzame materialen.
Voor chinese bedrijven die op de europese markt verschijnen bedenkt hij trends. Ook bedenkt hij producten voor bedrijven die zich met ontwikkelings-samenwerking bezighouden.

tel: 06-24674258

email: info@admdo.nl

website: www.robertadmiraal.nl

Studio Plots is een plek voor architectonische verkenning. Hierbinnen is ruimte om ontwerpopgaves te benaderen vanuit een open houding met een onderzoekende ontwerpmethodiek. Dit betekent dat zowel het inventariseren van ideeën en wensen vanuit de gebruiker, als het in beeld brengen van de lokale context een belangrijk startpunt is. Studio Plots laat zich inspireren door lokale verhalen en bevindingen, aangejaagd door een ontembare nieuwsgierigheid.

Studio Plots werkt aan projecten op verschillende schalen. Voor kleine projecten zoals objecten, installaties en woningen wordt gewerkt in een klein team dat zorgt voor een persoonlijk en overzichtelijk proces. In grote projecten zoals gebiedsvisies, woningbouwprojecten en openbare gebouwen worden partners betrokken om zo passende expertise te kunnen bieden.

Studio Plots is een jong architectenbureau en ontstaan vanuit de samenwerking van Monique Philippo (ir.) en Jasper Tuinema (ir.)

Meer weten kijk op studioPlots.nl

no image
NDSM-Plein 95

Suzan Hidding is edelsmid. Ze maakt sieraden en objecten van verschillende materialen. Ze gebruikt email, goud, zilver, edelstenen, ivoor, houtsoorten en alles wat ze maar kan vinden.
Suzan maakt vrij werk en werk in opdracht. Ze neemt eigen ontwerpen van klanten aan, als die bij haar stijl passen.
Ze ontwerpt samen met de kunstenaar, Hoshyar Rasheed. Hij maakt tekeningen die Suzan vertaalt in sieraden en objecten. Het werk van Hoshyar is haar grote inspiratiebron. Maar ook industriële plekken, zoals de NDSM-werf, weten haar te inspireren alsmede de aanwezigheid van kunstenaars uit veel verschillende disiplines.
Hidding is in 1999 afgestudeerd aan de Edelsmid Vakschool in Schoonhoven. Ze heeft hierna als goudsmid bij een atelier in Amsterdam gewerkt en is sinds een jaar zelfstandig.
De NDSM-werf vindt Suzan een bijzondere plek. ‘Alles is hier nog niet af terwijl de rest van Amsterdam statisch is, niet meer in beweging’.
In de toekomst hoopt Suzan zich te blijven ontwikkelen en tot eigen vormen van stijl te komen.

Gusta van Eijk en Paul Dams zijn fotograaf/edelsmid en scheepstimmerman. Zij willen meubels maken in combinatie met fotografie. Hun eerste project is het ontwerpen en maken van strandstoelen met gefotografeerde prints. De foto’s worden afgedrukt op hout, stof en formica. De strandstoelen worden onder andere geleverd aan strandtenten.
De kunstenaars werken uitsluitend met natuurlijke materialen en elementaire beelden en willen vooral leuk bezig zijn.
Van Eijk en Dams hebben exposities gehad op de Kunst-10daagse in Bergen en in de Gogallery en Gallerywalls op de Prinsengracht.

Website: www.take2design.com

NDSM-Plein 111

A tt. Neveritaweg 15 K8, 1033 WB Amsterdam
M +31 6 14 85 76 74
W ultrastudio.nl

NDSM-Plein 51

Valerie van Leersum is beeldend kunstenaar. Ze maakt installaties die opgebouwd uit diverse media.
Ze maakt vrij werk, initieert projecten en werkt in opdracht.

Haar werk beweegt zich tussen de ‘feitelijke’ geschiedenis enerzijds en het subjectief beleefde anderzijds. Tussen documentair en imaginair.
Vanuit een specifieke plek gaat zij op zoek naar het niet waarneembare. Ze graaft in archieven, spreek met bevolking of deskundigen en lees aanverwante literatuur. Ze verbindt het heden met de geschiedenis om zo op zoek te gaan naar de gaten in het verhaal; de wrijving tussen feiten en fictie.
Hiervoor maakt ze gebruik van tekst (geleend of niet), audio, beeld, collages en fotografie. Soms staan de beelden op zichzelf in andere gevallen maken ze deel uit van een installatie of veelluik.

Van Leersum is in 2001 afgestudeerd aan de HKU waar ze nu als docent werkzaam is. In haar werkzaamheden zoekt ze vaak de samenwerking op met andere kunstenaars, vormgevers, schrijvers en musici. De werf is een inspirerende werkplek waar ze naast haar eigen werkzaamheden op de studio, verbonden is aan het NDSM kinderatelier

Website:www.valerievanleersum.nl

Tijdens zijn reizen door Spanje en Portugal is Dennis Veldhuijzen op het idee gekomen om badkamertegels op hout te bevestigen en die te beschilderen. De oorspronkelijke Portugese beschilderde tegels heten azuleos. Het vak heeft hij zichzelf geleerd en hij doet wat hij leuk vindt. Veldhuijzen laat zich inspireren door industriële foto’s, filmposters en foto’s van Amsterdamse schilders. In zijn nieuwe werkplaats in de Kunststad wil hij met meerdere technieken gaan experimenteren en grote beschilderingen maken om er uiteindelijk van te kunnen leven.

website: www.zardoz.nl